Tervetuloa Enäjärven suojelu­yhdistys ry:n sivuille!

Näiltä sivuilta löydät tietoa yhdistyksen toiminnasta sekä järven suojelusta. Linkkisivun kautta voit myös hakeutua muille aiheeseen liittyville internet­sivuille.

Enäjärvi on kaunis ja monimuotoinen järvi Lohjan ja Salon alueilla. Se on Kiskonjoen vesistön tärkein vesiallas, alueeltaan 12 km2 ja todellinen helmi sijaiten kuitenkin lähellä ruuhkaisinta Suomea. Enäjärven suojeluyhdistys ry perustettiin jo vuonna 1974 huolehtimaan yhdessä alueen vakituisten ja loma-asukkaiden kanssa järven kunnosta tuleviakin sukupolvia ajatellen. Suojeluyhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä luonnosta ja vesistöistä huolehtivien muiden yhdistysten ja viranomaistahojen kanssa.

Enäjärvi-muki

enajarvimukiEnäjärven suojeluyhdistys on tilannut Enäjärvi-mukeja. Mukien koko on noin 2 dl. Ne ovat hyviä tee- tai kahvimukeja ja saunaolutkin maistuu niistä makoisalta. Mukeja on kahta lajia, toisessa näkyy auringon kajo järven pinnalla ja toisessa pilvet ja aurinko heijastuvat järven pintaan. Konepestävät mukit maksavat 10 €/kpl. Niitä voi ostaa yhdistyksen sihteeriltä Helena Olkinuoralta lähettämällä hänelle viestin yhdistyksen s-postiin