Ajankohtaista

Nyt nuottaamaan!

Päivitys 8.10.2022:

Su 9.10 EI nuotata mutta su 16.10 KYLLÄ, ellei sää ole aivan kamala. Terävällä klo 10.

 

Huomenna 1.10.2022 nuotataan Terävän rannassa, jonne kokoonnutaan aamukymmeneltä. Omat eväät ja liivit. Autot jätetään Teräväntien risteykseen ja kävellään 800 m koivukujan kautta rantaan.

Lisätietoja Rolf Oinonen 040 8398528

Ei rantakalatapahtumaa v. 2022

rantakala 2019Enäjärven suojeluyhdistys ei järjestä rantakalatapahtumaa tänä syksynä.

Enäjärven muikkukanta on vuosikymmeniä ollut varsin vakaa, joko hyvä tai erittäin hyvä. Nyt kuitenkin kaikki merkit viittaavat tämän syksyn pyyntikokoisen muikun olevan niin vähissä, ettei tuota tavallista 30–40 kilon verkkosaalista saada kasaan.

Lopullinen tilanne selviää vasta loka-marraskuun vaihteessa, kun kutuparveutuminen on huipussaan. Jos kuitenkin joku arvelee muikkuja vielä löytyvän, ehkä ylläoleva voidaan vielä mitätöidä.

Muikkutietoja ottaa vastaan Rolf Oinonen 040 839 8528

Tule mukaan nuottaamaan

nuottalautalla 0012

Suojeluyhdistyksellä on oma nuotta ja nuottalautta, joilla on syksyisin nuotattu parveutuneita särki-ja ahvenparvia. SEURAAVA NUOTTAUS TOTEUTETAAN SÄÄN SALLIESSA lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 1. TAI 2.10. 2022. Seuraa näitä sivuja, ajankohta riippuu säästä ja nuottaporukan kokoon saamisesta. Nuottaus tapahtuu Karjalohjalla Mustlahden kylässä Teräväntien tuntumassa.

Oleellista nuottauksen onnistumiselle on kaikuluotaimen käyttö. Yhdistyksellä ei tällä hetkellä ole kaikuluotainta eikä käyttäjää, joten esitämme kysymyksen: Löytyykö Enäjärveltä KAIKULUOTAAJAA tuoksi viikonlopuksi?

Nuotta lasketaan ja nostetaan käsin, työ ei ole ylettömän raskasta esim. kahdeksalle hengelle ja kokeilemaan ja seuraamaan pääsee useampikin, kunhan asiasta sovitaan etukäteen. Mukaan tarvitaan säänmukainen vaatetus, saappaat, omat eväät ja PELASTUSLIIVIT. Talkoovakuutus on.

Ilmianna itsesi tai ota yhteyttä Rolfiin, jos haluat olla mukana kannattelemassa tätä keskiajalta perittyä pyyntitapaa.
Rolf Oinonen 040 839 8528

Tulvakartat

Uudenmaan ja Varsinais-Suomen elinkeino- ja ympäristökeskukset ovat teettäneet konsultilla Enäjärven alueelta tulvavaarakartoituksen, liitteenä 1. Kartoituksen perusteella on laadittu alueelta tulvakartat, jotka on liitetty valtakunnalliseen tulvakarttapalveluun https://www.ymparisto.fi/tulvakartat.
Suora linkki Suomen tulvakarttaan on tässä.