NUOTTAUSKOULUTUSPÄIVÄ TOTEUTUU LAUANTAINA 31.7.2021

Koulutuspäivä alkaa 10.00 Terävän rannassa Mustlahden kylässä ja päättyy ennen iltaa samaan paikkaan. Päivä alkaa siirtämällä nuotta rantaan peruutetusta peräkärrystä nuottauslautalle tai apuveneeseen niin, että sen lasku onnistuu sujuvasti. Lautta ajetaan pyyntipaikalle Isosaaren länsipuolelle, ohjaaja Kari Kinnunen kaikuluotaa apajan, jonka jälkeen nuotta lasketaan ympyräksi ja lautta ankkuroidaan. Ja sitten vedetään….vetoja tehdään  olosuhteiden mukaan 2-3. 

Nuottausta voi tulla seuraamaan omalla veneellään  ja valokuvaus/videointi on toivottavaa. Nuottaukseen lautalle tai apuveneeseen mukaan haluavia pyydetään nyt ilmoittautumaan Rolf Oinoselle 0408398528, joka neuvoo parkkipaikat maantien varressa. Maantieltä kävelymatka 800 m. Sään mukainen vaatetus ja omat eväät. Säävarauksena on liian kova tuuli.

 

Aikaisemmin nuottauksesta ilmoitettua:

 

Suojeluyhdistys omistaa nuotan ja nuottauslautan, jolla on syksyisin nuotattu särkikaloja, viime aikoina epäsäännöllisesti (korona, ikääntyminen). Nuottauksen saamiseksi vakiintuneemmalle pohjalle yhdistys järjestää tulevan heinä- elokuun vaihteessa nuottauskoulutuspäivän, jonka kautta rakennetaan uusi sitoutunut nuottaporukka kalastusperinnettä eteenpäin viemään. Mukaan sopii kaikki asiasta kiinnostuneet, missään riskissä kunnossa ei tarvitse olla, kevyempiäkin tehtäviä löytyy kuten yhteydenpitoa, kaluston huoltoa ja kunnostusta, uusien toimintamuotojen ja reseptien kehittämistä, saaliin kuljetusta ja käsittelyä – eli perinteisen nuottaporukan laajaa toimintaa. Itse nuottaus vaatii kuuden vetäjän porukan ja tarkoituksena on kerätä laajempi ryhmä, josta nuo kuusi tarvittaessa löytyvät.

Koulutustilaisuutta vetää Kari Kinnunen, joka lienee kokenein hoitokalastaja ja tuntee Enäjärven aiemmilta vuosilta hyvin. Tiedossa on siis paitsi nuottaustekniikkaa myös kattava tietotarjoilu kaloista myös itse järvestä ekosysteeminä.


Nuottaustapahtuman ajankohtaa ei voi vielä tarkalleen määrittää, koska se on ilmoista kiinni. Tähtäimessäon siis heinä/elokuun vaihde, alustavasti viikot 30-31.


Pyydämme kaikkia kiinnostuneita ottamaan hyvissä ajoin yhteyttä Rolf Oinoseen (040 839 8528 ja ). Hän ilmoittaa tarkemman ajankohdan jokaiselle erikseen.


Koulutusnuottaus tapahtuu Mustlahden kalastuskunnan alueella ja sitä voi tulla seuraamaan omalla veneellä.


Seuratkaa tilanteiden kehittymistä ja aikatauluja yhdistyksen koti- ja FB-sivuilta.

Järvellä tavataan, kysykää lisää!


Koollekutsuja Rolf Oinonen 0408398528