Enäjärvi -päivä 6.7.2019

Enäjärvi -päivää vietettiin jälleen Sipilän rannassa. Yhteensä parinkymmenen osallistujan voimin nautittiin kesäisestä, melko pilvisestä iltapäivästä. Sadetta ei sentään saatu, vaan kahvinkeitto ja grillaus onnistuivat ongelmitta. Rannalla oleva katos antoi tuulensuojan. 

Kirkkovenesoutuun osallistui suomalais-ranskalainen kansainvälinen venekunta, joka terävin vedoin souti Terävän rannasta, ison selän yli Mustlahdesta Laidikkeeseen. Mahtoi soutukokemus kirkkoveneellä olla melkoinen elämys ranskalaisopiskelijoille, jotka olivat Suomessa tutustumassa opintoihinsa liittyen luonnonläheiseen rakentamiseen ja elämäntapoihin.

Iltapäivän aikana käydyissä keskusteluissa otettiin esille kalastusasiat, kuinkas muuten, sekä järven vedenpinnan korkeus.

 

Sovittiin, että nuottausporukka saadaan tulevana syksynä kasaan, ja parin vuoden tauon jälkeen nuottaus toteutetaan yhdistyksen hankkeena. Yritetään ajallisesti yhdistää hanke tulevaan muikkutapahtumaan syyskuun lopulla. Nuottauksen toteutus tarvitsee vapaaehtoisia voimia, ja lupauksia osallistumisesta saatiinkin.

Seurannasta sovittiin tarkemmin niin, että yhdistys seuraa pinnan tasoa padon kohdalla viikottain, ja tähän nimettiin saman tien myös vastuuhenkilöt.

Niinpä Enäjärvi -päivä oli sekä leppoisaa yhdessäoloa että kuulumisten vaihtoa Enäjärven eri puolilta olevien asukkaiden ja mökkiläisten välillä, kuin myös päätöksen teon yhteinen foorumi, ideansa mukaisesti.