NUOTTAUS su 26.9.2021 klo 10 alkaen Terävän rannassa Mustlahden kylässä

Kesällä hankittuja taitoja kokeillaan nyt syysparvien pyyntiin. Vesien viiletessä särkikalat parveutuvat ja on mahdollista saada suuriakin saaliita. Kesän nuottaajista on koottu watsup-ryhmä, johon pääsee liittymään allekirjoittaneelle soittamalla. Mukaan mahtuu, tervetuloa jatkamaan pitkää perinnettä.

Rannassa palaa nuotio ja urakan jälkeen on kilometrin päässä tarjolla savusauna ja -peuraa. Oma pyyhe.

Nuottaus tapahtuu Lapinsaaren eteläpuolella, kilometri Enäjärven sahalta pohjoiseen. Autot jätetään asvalttitien ja Teräväntien risteykseen, josta kävelyä 800 m.

Säävaraus, varmistaa voi:

Rolf Oinonen 040 839 8528

RANTAKALATAPAHTUMAA ei tänä syksynä järjestetä. Syynä on epävarmuus muikkukannan vahvuudesta outojen jäätalvien ja hellekesien jäjiltä. Palataan toivottavasti aiheeseen vuoden kuluttua.

 

NUOTTAUSKOULUTUSPÄIVÄ TOTEUTUU LAUANTAINA 31.7.2021

Koulutuspäivä alkaa klo 10.00 Terävän rannassa Mustlahden kylässä ja päättyy ennen iltaa samaan paikkaan. Päivä alkaa siirtämällä nuotta rantaan peruutetusta peräkärrystä nuottauslautalle tai apuveneeseen niin, että sen lasku onnistuu sujuvasti. Lautta ajetaan pyyntipaikalle Isosaaren länsipuolelle, ohjaaja Kari Kinnunen kaikuluotaa apajan, jonka jälkeen nuotta lasketaan ympyräksi ja lautta ankkuroidaan. Ja sitten vedetään….vetoja tehdään  olosuhteiden mukaan 2-3. 

Nuottausta voi tulla seuraamaan omalla veneellään  ja valokuvaus/videointi on toivottavaa. Nuottaukseen lautalle tai apuveneeseen mukaan haluavia pyydetään nyt ilmoittautumaan Rolf Oinoselle 0408398528, joka neuvoo parkkipaikat maantien varressa. Maantieltä kävelymatka 800 m. Säänmukainen vaatetus ja omat eväät. Säävarauksena on liian kova tuuli.

 

 

Hei kalastuksen ja järven ystävät!

4.7.2021

Suojeluyhdistys omistaa nuotan ja nuottauslautan, jolla on syksyisin nuotattu särkikaloja, viime aikoina epäsäännöllisesti (korona, ikääntyminen). Nuottauksen saamiseksi vakiintuneemmalle pohjalle yhdistys järjestää tulevan heinä- elokuun vaihteessa nuottauskoulutuspäivän, jonka kautta rakennetaan uusi sitoutunut nuottaporukka kalastusperinnettä eteenpäin viemään. Mukaan sopii kaikki asiasta kiinnostuneet, missään riskissä kunnossa ei tarvitse olla, kevyempiäkin tehtäviä löytyy kuten yhteydenpitoa, kaluston huoltoa ja kunnostusta, uusien toimintamuotojen ja reseptien kehittämistä, saaliin kuljetusta ja käsittelyä – eli perinteisen nuottaporukan laajaa toimintaa. Itse nuottaus vaatii kuuden vetäjän porukan ja tarkoituksena on kerätä laajempi ryhmä, josta nuo kuusi tarvittaessa löytyvät.

Koulutustilaisuutta vetää Kari Kinnunen, joka lienee kokenein hoitokalastaja ja tuntee Enäjärven aiemmilta vuosilta hyvin. Tiedossa on siis paitsi nuottaustekniikkaa myös kattava tietotarjoilu kaloista myös itse järvestä ekosysteeminä.


Nuottaustapahtuman ajankohtaa ei voi vielä tarkalleen määrittää, koska se on ilmoista kiinni. Tähtäimessäon siis heinä/elokuun vaihde, alustavasti viikot 30-31.


Pyydämme kaikkia kiinnostuneita ottamaan hyvissä ajoin yhteyttä Rolf Oinoseen (040 839 8528 ja ). Hän ilmoittaa tarkemman ajankohdan jokaiselle erikseen.


Koulutusnuottaus tapahtuu Mustlahden kalastuskunnan alueella ja sitä voi tulla seuraamaan omalla veneellä.


Seuratkaa tilanteiden kehittymistä ja aikatauluja yhdistyksen koti- ja FB-sivuilta.

Järvellä tavataan, kysykää lisää!


Koollekutsuja Rolf Oinonen 0408398528

 

 

Aikaisempien vuosien ilmoitukset:

NUOTTAUS TOTEUTUU LOPULTA SUNNUNTAINA 6.10.2019

Yhdistyksemme omistaa lautan ja nuotan sekä suurehkon apupaatin. Nuottaus on jäänyt monena syksynä toteutumatta milloin mistäkin syystä, mutta nyt palapelin palat ovat loksahtaneet paikoilleen kiitos Arvolan perheen kannustavan asenteen.

Koska nuottauksen järjestäminen on monivaiheinen prosessi, jonka aikatauluun vaikuttaa sää, veden lämpötila, kalojen käyttäytyminen ja porukan saatavuus määrättynä päivänä, niin tiedotusaikaa on jäänyt valitettavan vähän.

Nuottaus tapahtuu näillä näkymin Lapinsaaren ja Enäjärven sahan välisellä alueella Karjalohjan Mustlahden kalastuskunnan alueella. Maissa ei tapahdu kovin paljon, mutta parhaiten itse nuottausta pääsee seuraamaan omalla veneellä. Lautallekin mahtuu vielä muutama vetäjä, joten tapahtumasta kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä Rolf Oinoseen 040 839 8528.

Tämä nuottaus on harjoittelua ja opastajanamme toimii Matti Laine, joka aikanaan osallistui Enäjärven suureen hoitokalastusprojektiin.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan voidaan ehkä järjestää vielä toinenkin nuottaus tänä syksynä. Seuratkaa kotisivuja, se on ilmoista kiinni.

Rolf Oinonen