Järvestä pöytään
TOMAATTINEN SAVUHAUKIKEITTO
Perunoita
Porkkanaa
1 litra tomaattimehua
1 prk tomaattimurskaa (oman maun mukaan)
Sipulia
Katkarapuja
Mustapippuria, sitruunapippuria
Suolaa
Savuhaukea sopivasti
Tilliä
Laita kattilaan tomaattimehu ja tomaattimurska ja lisää perunat, sipulit ja porkkanat.
Anna kiehua, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Lisää savuhauki, josta olet ruodot perannut. Lisää sulatetut katkaravut
Lopuksi lisää mausteet ja tilli. Ruisleivän kanssa todella maukasta.
SAVUISAT KALAPIHVIT
500 g savuhaukea
(muukin savukala käy)
2 sipulia
2 kananmunaa
1 rkl kaprismarjoja
Pieni puntti tilliä ja
ruohosipulia
Suolaa maun mukaan
Sekoita ainekset ja paista voissa tai öljyssä
Nämä pihvit sopivat vaikka hampurilaiseen
PAKKASPÄIVÄN MUIKKUPLÄJÄYS
Sipilän rannan muikkutapahtumassa viime kesänä (2018) Veijo Laineelta saatu ruokavinkki
- Perattuja muikkuja
- Mustapippuria maun mukaan
- Suolaa
- Sipulia
- Voita
Kiedo kalat folioon ja laita takkaan hiipuvan hiilloksen päälle n. 40 min.
© 2023 Enäjärven suojeluyhdistys