Puheenjohtajan palsta

Hannu Lumme

Puheenjohtaja

Juhannusta ja lämpöä pukkaa

22.06.2021

Alkanut kesä vaikuttaa toistaiseksi lupaavalta yleisen vehreyden, marja- ja sienisatojen sekä lämpötilojen osalta. Sateinen toukokuu ja lumen runsaus viime talvena etelässäkin toivat mukanaan poikkeuksellisen aikaisen ja rehevän alkukesän. Heinänteossa ollaan Enäjärven rantamilla jo ennen juhannusta. Lieneekö tällaista tilannetta ollut aikaisemmin? Toivottavasti koko kesästä muodostuu sopivan lämmin, kohtuudella, eikä liian kuiva. Jo nyt ensimmäiset kantarellit pilkistävät vakiopaikoistaan odottaen lämpöä ja kosteutta.

No eipä tullut talvea

Hyvät jäsenet

Syksyllä 2019 sateiden johdosta vesi järvessä nousi tavallista korkeammalle. Järvi jäätyi moneen kertaan ohueen jäähän, joka suli aina pois. Tämän vuoden alussa sama meno jatkui. Lumeton maa ja vapaa järvi eivät suosineet talvilomalaisia. Hiihtolomaa ennen vielä myrsky kaatoi puita ja repi järveen jätettyjä laitureita irralleen. Minunkin laiturini meni kolmeen osaan, jotka kaikki kyllä löytyivät. Ja ylimääräisiäkin monta. Edellisen kerran laituri irtosikin silloin Tapaninpäivän myrskyssä, joka vei kymmenkunta puutakin.
Korkea vedenpinta antaa hyvät mahdollisuudet tarkkailla pohjapadon toimivuutta kesän aikana. Nyt vedenpinta on varmasti korkeimmillaan. Kun lunta ei ole niin sulavesiä ei ole tulossakaan ja keväällähän ei juurikaan sada. Yhdistyksen toimesta vedenkorkeus padolla mitataan viikoittain. Pohjapadon lupaan liittyvä tarkkailusuunnitelma on Uudenmaan ELY-keskuksen käsittelyssä ja se hyväksytään vielä kevään aikana.
Hallituksen toiminta on sujunut hyvin ja käsiteltäviä asioita on ollut varsin paljon. Onneksi hallituksen jäsenten asiantuntemus on varsin laaja-alaista. Tiedotuslehtemme on saanut jatkuvasti hyvää palautetta.
Hyvää kevättä kaikille toivottaen-

Heikki Halttunen
puheenjohtaja
8.3.2020

 

Uusi aika alkaa

Yhdistyksemme sääntöuudistuksen voimaantulon ensimmäinen vuosi on meneillään. Se merkitsee sitä, että vuosikokous pidetään vastedes vuosittain jo keväällä. Toimintakertomuksessa käsitellään vain viime kesän vuosikokouksen ja vuoden lopun välinen aika. Seuraavina vuosina toimintakertomukset kattavat aina kuluneen vuoden — kuten tilinpitokin. Toivottavasti kaikki sopeudumme hyvin muutokseen. Kesällä aiotaan järjestää jonkinlainen kesätapaaminen ”korvaamaan” poisjäävä vuosikokous.

Terveiset syksyltä 2018
dsc 0142

No olipa kesä tänä vuonna! Nyt ei kenenkään tarvitse enää muistella niitä lapsuuden hienoja ja aina aurinkoisia kesiä. Syksykin oli varsin mukavaa aikaa mökillä.

Vähäsateisen ja aurinkoisen kesän huonona puolena oli järven vedenpinnan lasku varsin alhaalle.

Pitkään vireillä ollut pohjapato saatiin tehdyksi elokuun aikana — hyvä niin. Työ on toteutettu todella siististi. Järven vesi oli jo ehtinyt laskea hyvin alas ennen padon tekoa ja rakentamisen yhteydessä karkasi vähän liikaa vettä alas. Näin ollen padon toimivuutta voidaan arvioida vasta ensi vuoden aikana.